20 Feb.

11:30h

Lluïsos de Gràcia

mWeek TALKS - Educació i Tecnologia: aprendre a aprendre en l'era digital

De 20 de febrer de 2018 a les 11:30 a 15:00h

L’ educació va lligada a la tecnologia com a eina d’ aprenentatge i com a matèria. La seva dimensió és tal, que tant important és impulsar la tecnologia com a part dels instruments mediadors de l’ aprenentatge, com impulsar la formació d’un capital humà, expert i competent i fer-ho de manera universal, afavorint la inclusió de tots els gèneres, condicions socials, característiques culturals i procedències geogràfiques.

Per formar part de la revolució s’ha d’aprendre: de nens a adults,  de l’educació reglamentària a la informal. En aquest camí de transformació de l’ educació, la tecnología ha jugat i juga un paper crucial en la manera d’aprendre: des de l’ accés online excercitant i ampliant les nostres capacitats d’ autoaprenentatge fins a l’accés en la formació continuada (“lifelong learners”) en un permanent adaptar-se al canvi. Les tecnologies estimulen també l’ experimentació, el “learning by doing” un mètode per explorar i comprendre el nostre món canviant mitjançant la ciència, la tecnologia i l’ art.

Els professors han de mutar el seu rol de formadors a activadors de curiositat, motivadors d’ aprenentatge i catalitzadors de coneixement compartit, a l’aula i a la xarxa. La tecnologia ha de servir per impulsar el desig d’ aprenentatge, des de la infància i fins l’edat adulta. El verb “learnability” (capacitat d’aprenentatge) resumeix perfectament l’actitud necessària al nostre segle digital.


Assessora

Coral Regí
Presidenta del Fórum Europeu d’Administradors de l’Educació de Catalunya.


Ponents

Sandro Maccarrone
Professor i investigador

Boris Mir
Escola Nova 21

Ivan Ostrowicz
Co-founder Domoscio

Dolors Reig
Psicòloga especialista en tecnologia i social media

Modera
Esther Vera
Directora Diari Ara


Més informació i inscripcions

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte